Over KINEMATIEF



SOORTEN LETSELS


Voor een breed spectrum aan aandoeningen kunt u in de praktijk terecht:

01 Musculoskeletale letsels

 

Dit zijn letsels aan spieren, pezen, ligamenten, zenuwen en de gewrichten. Problemen aan een van deze structuren, zoals overbelasting, pijn, ontstekingen,... zijn veelvoorkomend en de grootste oorzaak van arbeidsongeschiktheid.

04 Sportletsels

 

Allerhande sportletsels gaande van overbelastingen tot verstuikingen, kneuzingen en spierscheuren kunnen we behandelen en sportspecifiek terug optrainen.

07 Pulmonale aandoeningen

 

Astma, COPD, mucovisidose (CF),... bekende voorbeelden waarbij kinesitherapie soms noodzakelijk is. Met een spirometer kunnen we de longcapaciteit in de praktijk meten.  Het zuurstof gehalte in het bloed meten we met een saturatiemeter. Zo kan u als patient goed opgevolgd worden tijdens de therapie.

Ook baby's of kinderen met een longontsteking of RSV kunnen hier behandeld worden met aangepaste technieken. 

02 Handrevalidatie

 

Revalidatie van specifieke handproblematieken: pols-hand instabiliteit, pols of handfracturen, duim-vingerprotheses, geopereerde Dupuytren, pols-hand peesletsels,...

05 Slaapcoaching 


Slapen is complex en om de problematiek aan te pakken zijn veel elementen van belang! Een goede nachtrust draagt bij tot een productieve dag en veel minder lichamelijke klachten.

03 Myofasciale problemen

 

Myo = spier     fasciaal = bindweefsel

In de spieren en in het bindweefsel kunnen bepaalde pijnpunten of triggerpunten ontstaan met bijhorende klachten.  Denk bijvoorbeeld  maar aan fibromyalgie.

06 Cardio-vasculaire revalidatie

 

Na een hart- of vaatoperatie moet inspanning op een gecontroleerde manier terug opgebouwd worden. Metingen van de bloeddruk, hartslag en saturatie worden tijdens de therapie nauwkeurig opgevolgd. Daarnaast is er een AED aanwezig in de praktijk.

08 Overige

 

Dit is een greep uit de verschillende pathologieën en deze is nog niet volledig.


Indien onze praktijk niet geschikt is om uw pathologie adequaat aan te pakken, wordt u doorgestuurd naar een professional voor dat vakgebied. Zo worden lymfedrainage en incontinentie met biofeedback hier niet toegepast.


ONTMOET ONZE THERAPEUTE

 

 


iefke van Gool

MSc manuele therapie, lic kinesitherapie

"Al van in mijn kindertijd ben ik geboeid door geneeskunde en gezondheid. Het bewegingsstelsel fascineerde mij enorm. Na het behalen van mijn licentiaats diploma kinesitherapie heb ik mijn kennis nog verder uitgediept.  Dit door het behalen van een master science diploma manuele therapie aan de VUB. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan, onder andere in Nederland als manueel therapeut, ging mijn droom van een eigen praktijk in vervulling. Met meer dan 15 jaar ervaring weet ik ondertussen dat de tijd niet stil staat! Mee evolueren met kennis en technieken blijft een must.  Als stagementor help ik mee de nieuwste lichting therapeuten op te  leiden en blijf ik voeling houden met de opleiding. Telkens iets nieuws ontdekken, blijven het vakgebied exploreren!  Met hart en ziel zal ik voor mijn job blijven gaan!"